Laat uw roetfilter professioneel reinigen voor € 225 excl. BTW


 

Voorkom schade aan uw auto en bespaar op uw brandstof. Onder hoge druk reinigen wij met specialistische apparatuur uw roetfilter. Direct weer zorgeloos op pad.


Roetfilter probleem

Om de uitstoot te verminderen en te voldoen aan internationale milieunormen, is de Diesel Particulate Filter (DPF ) ontwikkeld zodat roet verwijderd wordt uit de uitlaatgassen van dieselmotoren. Roet wordt veroorzaakt door de onvolledige verbranding van de dieselbrandstof. Een roetfilter probleem ontstaat zodra as en vervuiling zich ophopen in het roetfilter en uiteindelijk de poriën verstoppen, waardoor de doeltreffendheid verminderd wordt. De ‘verstopping’ zal uiteindelijk leiden tot een sterke toename van de NOx-emissie en het brandstofverbruik zal toenemen.

Regelmatig onderhoud van het roetfilter is daarom noodzakelijk om een noodloop zoals hierboven beschreven te voorkomen. Dieselmotoren met een roetfilter zijn uitgerust met een automatisch regeneratie programma dat bestaat uit het inspuiten van meer brandstof in de motor, om een hogere verbrandingstemperatuur te bereiken en zo de opbouw van deeltjes te vernietigen. Maar dit kan ook resulteren in het probleem dat onverbrande brandstof vermengd wordt met motorolie in het onderste deel van de motor met mogelijk schade tot gevolg. Bovendien is een dergelijke regeneratie lang niet altijd mogelijk omdat veel auto’s gebruikt worden in de stad en veel in de file staan. Hierdoor wordt de noodzakelijke temperatuur, waarbij de deeltjes verbrand worden, niet bereikt.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

BEL VOOR MEER INFORMATIE EN VRAGEN MET ONS :

020-3318845