U wilt brandstof besparen ?

 

U wilt meer vermogen?

 

U wilt een snellere auto?

 

Wilt u uw auto laten chiptunen door een professioneel bedrijf? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Chiptuning is het aanpassen van de software motorregelapparaat om meer vermogen en koppel uit uw auto te halen.

De meeste motoren in moderne auto's worden door een Electronic Control Unit (ECU) aangestuurd. Deze regelt continu onder meer de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip. Bij chiptuning bewerkt men de programma’s die aan de hand van vele parameters (gemeten waarden) het motormanagement vormen. De chips in een ECU zijn geladen met software. Vaak zijn deze programma's geschreven ver binnen de maximale belasting van de desbetreffende automotor. De ruimte biedt dus de mogelijkheid de automotor te chiptunen, zonder dat de motor onherstelbaar beschadigd raakt.

Met chiptuning stemt men die parameters opnieuw, maar dan meer ideaal, op elkaar af. Dit alles resulteert bij motoren met turbo of een andere vorm van laaddrukverhoging van 20 tot 40% prestatieverbetering, dus koppel (trekkracht) en vermogen (topsnelheid). Bij atmosferische motoren is de winst een 6 à 8%. Hierdoor kan de auto sneller optrekken en wordt de topsnelheid verhoogd. Bij een onveranderde rijstijl is een brandstofverbruikvermindering realiseerbaar omdat het rendement van de motor wordt verhoogd. De motor wordt levendiger en reageert sneller op gaspedaalbewegingen.

Vaak wordt een motor door middel van chiptuning "rijker" afgesteld - de motoren draaien tegenwoordig erg "arm" in verband met de huidige milieueisen. Door de rijkere afstelling is het rendement beter. Beter rendement is betere prestaties en gunstiger voor het verbruik (bij gelijk blijvende rijstijl).

[contact-form-7 404 "Not Found"]

BEL VOOR MEER INFORMATIE EN VRAGEN MET ONS :

020-3318845